Tweede editie Banenmarkt van het Noorden trekt een paar duizend bezoekers

Op de tweede editie van Dé Banenmarkt van het Noorden kwamen een paar duizend bezoekers af. In en rondom De Tramwerkplaats vonden diverse activiteiten plaats voor werkzoekenden. Er waren ruim 70 organisaties aanwezig met de nodige vacatures. Verder konden bezoekers gratis hun cv laten checken, een professionele foto voor op hun cv laten maken, deelnemen aan verschillende workshops en een eigen video-cv maken.

Bekijk hier de sfeerimpressie:

 

Video-cv

Het video-cv is aan een opmars begonnen. Steeds meer werkzoekenden zetten het video-cv in om zichzelf aan een werkgever te presenteren. Vandaag konden bezoekers gratis zo’n video-cv laten maken. Een uitstekende mogelijkheid om bij toekomstige sollicitaties tussen alle andere kandidaten eruit te springen. In totaal zijn er 19 video-cv’s gemaakt. Voorafgaand aan de banenmarkt hadden twee werkzoekenden een voorbeeld video-cv gemaakt. Eén van hen was niet op de banenmarkt aanwezig. Hij heeft inmiddels, mede dankzij zijn video-cv, een baan gevonden en was vandaag aan het werk!

Lebenslauf- en cv-check

De Lebenslauf- en cv-check was wederom een overweldigend succes. Na de opening van de banenmarkt hebben wisselende teams van zes personen tussen 10.00 en 17.30 uur non-stop bezoekers gesproken en geadviseerd over hun cv. Een nuttige en zeer geslaagde activiteit.

Presentatie en netwerken essentieel

Presentatie is met de huidige grote aantallen werkzoekenden nog belangrijker dan voorheen en ook netwerken is essentieel om aan de slag te komen. Daarom konden werkzoekenden en geïnteresseerden deelnemen aan een tweetal workshops: ‘Ik in de arbeidsmarkt’ en ‘Solliciteren met de gunfactorverhoger’.

Solliciteren met de gunfactorverhoger

Het krijgen van een baan heeft ook te maken met het feit of anderen je een baan gunnen. Gertien Beijering, auteur van het boek ‘Solliciteren met de gunfactorverhoger’, gaf workshops over wat je als werkzoekende kunt doen om je eigen gunfactor te verhogen en tips over succesvol netwerken. 85 bezoekers volgden haar workshops.

Ik in de arbeidsmarkt

De workshop ‘Ik in de arbeidsmarkt’ ging in op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. En hoe je als werkzoekende mee om kunt gaan. Maar liefst 55 deelnemers aan de workshops deden een test om te ontdekken hoe zij omgaan met verandering. Deze workshop werd gegeven door werkadviseurs van de gemeente.

Samengevat

  • 19 video-cv’s
  • 250 pasfoto’s
  • 500 Lebenslauf- en cv-checks
  • 140 deelnemers aan de workshops