Programma

Tijdens de banenmarkt is er een gratis aansprekend programma met diverse workshops voor iedere werkzoekende; van jong tot oud en van werkend met de handen tot het hoofd. Zo zijn er gedurende de dag meerdere rondes met sollicitatietrainingen. Ervaren coaches helpen dan mee om met meer zelfvertrouwen en succes sollicitatiegesprekken te kunnen voeren. Daarnaast geeft Kleur Je Dag hele dag tips over hoe je een goede indruk door middel van je kleding kunt achterlaten.

De Duitse en Nederlandse cv-check zijn natuurlijk ook weer aanwezig om je te adviseren over je cv of het Duitse Lebenslauf. En voor diegene die een (nieuwe) foto op hun cv willen, staat de fotograaf weer de hele dag klaar.

Workshop 'Solliciteren met de Gunfactorverhoger'
Daarnaast heeft het krijgen van een baan ook te maken met het feit of anderen je een baan gunnen. Gertien Beijering, auteur van het boek ‘Solliciteren met de gunfactorverhoger’, geeft daarom workshops over wat je als werkzoekende kunt doen om de eigen gunfactor te verhogen en tips over succesvol netwerken.

Video-cv
Ook zetten steeds meer werkzoekenden een video-cv in om zichzelf aan een werkgever te presenteren. Tijdens deze banenmarkt krijgen alle werkzoekenden de mogelijkheid om zo’n video-cv gratis te laten maken. Een uitstekende mogelijkheid om je sollicitatie tussen alle andere uit te laten springen. Twee werkzoekenden hebben dit al voorafgaand aan de banenmarkt gedaan als voorbeeld. Ben jij benieuwd hoe zo'n video-cv er uit ziet? Kijk dan hier naar de presentaties van Johan Moed en Diny Mik.

Wil je je goed voorbereiden op het maken van je video-cv? Bekijk dan de tips van Gertien Beijering uit het boek Solliciteren met de Gunfactorverhoger.
Gertien geeft op 14 oktober ook workshops en als je wilt, kun je dan ook haar boek met korting aanschaffen.

Workshop ‘Ik in de arbeidsmarkt’
Hoe zorg je dat je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot? Op de banenmarkt wordt de workshop ‘Ik in de arbeidsmarkt’ aangeboden.

In de workshop gaan we het hebben over de arbeidsmarkt, hoe zag deze er een aantal jaren geleden uit en wat is er veranderd? En hoe gaan we dan om met deze ontwikkelingen en trends van nu? Wat betekent dit voor jou, als werkzoekende? Door middel van een test kom jij erachter hoe jij omgaat met verandering. Ben jij iemand die vasthoudt aan zekerheid of waag jij de sprong in het diepe? Leef jij van dag tot dag of ben jij iemand die denkt in de toekomst? Doe de test in de workshop én ontdek wie jij bent.

De uitslag van de test en bewustzijn van wat de arbeidsmarkt nu van je vraagt, vergroot jouw kansen op werk!

Download hieronder het programma met tijden!